Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Bjergafjellet i Vindafjord et navnet på det høyeste punktet på fjellformasjonen Fuglen. Fuglen er nok det mest vanlige navnet på hele fjellformasjonen, og det mest besøkte punktet, men Bjergafjellet er noen desimeter høyere, med sine 537,4 moh. Bjergafjellet ligger sør for varden på Fuglen, adskilt med et godt dalsøkk.

Jeg har vært på Fuglen 537 moh tidligere, med start fra E134 i Skjold. I dag var utgangspunktet Frøland mellom Solheim og Nedre Vats, på fylkesvei 4740. Det var godt merket avkjøring og parkering. Kartverket navngir Grånuten som Neshammarfjellet.

Første del av turen gikk på fin skogsvei, som etter hvert gikk over til mer tradisjonell grasdekket vei. Hele turen var godt merket med skilt og rødmalte merkepinner.

Skogsveien sluttet, og stien gikk i fin furuskog oppover lia. Jevn stigning, uten at det ble spesielt bratt. På min turdag var været ganske skiftende. Det startet med opphold, og noen solgløtt på vei oppover. Etter hvert ble det skikkelig surt med regn, sludd og kald vind. Det var bare å få på seg regnbukse og hette.

Vel oppe på Grånuten 531 moh kunne jeg tidvis skimte toppene videre vestover; Fuglen og det litt høyere Bjergafjellet. Snø og sluddbyger kom og gikk. Mellom toppene ligger Mosarevvatnet, som på dagens tur måtte passeres på sørsiden. Rett etter utløpet av vatnet valgte jeg å gå rett mot toppen på Bjergafjellet. Ingen sti eller merket rute, men det var ikke lange stykket opp den ganske bratte skråningen, som i dag var kledd av ganske våt og sleip snø. I tillegg var det et underlag av lav brake og lyng, som gjorde turen opp ganske tung og glatt.

Fra toppen var det utsikt vestover mot Skjoldafjorden. Utsikten var ikke all verden på dagens tur, men utsikten fra Fuglen litt lenger nord var i alle fall formidabel på solskinnsdagen for et par år siden, så den er nok ikke verst herfra heller.

Jeg gikk i mine egne fotefar tilbake samme vei jeg kom opp. Det er sikkert mulig å korte inn ruta litt i forhold til hvor jeg gikk i dag. Dagens tur tok i underkant av 3,5 timer, pauser inkludert. Det er også fint mulig å ta en rundtur her oppe, som også inkluderer varden på Fuglen. Da går en på nordsiden av Mosarevvatnet tilbake mot Grånuten.

Turfakta
Distanse  : 9 km
Varighet  : 3,5 timer
Toppunkt  : 537
Startpunkt: 157


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest