Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens tur gikk til Fuglen i Vindafjord. Toppen ligger i Skjold, på sørsiden av E134, og er lett synlig for de som kjører forbi. Toppen kan nås fra flere sider, men den vanligste er nok å gå fra rasteplassen i svingene på E134 på Austrheim.

Toppen er 537 meter høy og gir en fantastisk utsikt, særlig vestover, siden dette er en av de høyeste toppene som ligger på ytre Haugalandet. I dag var det veldig klar luft, og en kunne se langt utover Sletta.

Turen tar i underkant av 1,5 time opp og noe kortere ned. Det er en rimelig lett tur, tatt høydemetrene i betraktning. Store deler av turen går på skogsvei. Ellers er hele turen godt merket med røde merker.

Dagens tur startet som nevnt ved rasteplassen ved E134. Etter å klatret over gjerdeklyveren følger man skogsveien nedover. Man kommer til et veidele, og her står et skilt med Fuglen i begge retninger. Jeg valgte å gå til venstre, nedover mot Elleflåttjørna. Før man kommer helt ned til vannet tar man av i granskogen til høyre. Det står et lite skilt med natursti, og det er lett å gå for langt. Jeg gjorde det i dag, men det er ikke vanskelig å finne sti nede ved vannet heller. På returen fant jeg derimot riktig sti.

Stien går i fint terreng på vest- og sørsiden av vannet. Etter hvert kommer man ut på en skogsvei av sjelden god standard. Følg denne oppover. Det er hele veien godt skiltet. Etter å ha unnagjort en del høydemeter på god vei, tar man av til venstre på en skogsvei av mer ordinær standard. Denne går slakt oppover, og man kommer inn i fin bjørkeskog. Veien tar slutt og man følger godt merket sti videre oppover.

Når man kommer opp til Mosarevvatnet har man passert tregrensa. Det er ikke langt igjen, og etter hvert ser man den fine varden på Fuglen. Flott tur som gir full valuta for slitet, i form av en super utsikt!

Turfakta
Distanse  : 9 km
Varighet  : 2,5 - 3 timer
Toppunkt  : 537
Startpunkt: 100


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap