Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

På turprogrammet i dag sto de siste to toppene nord i Vindafjord, på Bjoahalvøya (ja, jeg har liste og samler på topper).

Etter å ha tatt turen til det lett tilgjengelige Krakefjellet, fortsatte kjøreturen videre mot Innbjoa.

Jeg parkerte bilen ved skogsveien som starter der det er merket parkering for badeplass. Det var merket med tursti mot Låklinuten, og hele veien var det skilt og rødmalte pinner som viste vei. Store deler av turen gikk dessuten på god skogsvei.

Heldigvis var det ikke så lange stykket på gruset skogsvei. Jeg hater slik vei med tursko. Kjedelig, og bare til å slite ut Vibram-sålene på skoene. Etter hvert gikk stien over på skogsvei av lavere standard, men mye kjekkere å gå på. Terrenget var flott, og vekslet mellom skog, fast mark og noe myr. På dagens tur var det fortsatt frost i bakken de fleste stedene, men jeg antar det kan være noen partier på denne turen som er svært våte under andre forhold.

Et par partier med litt stigning, men på ingen måte særlig bratte. På toppen sto en staselig varde, og utsikten over Sunnhordlandsbassenget var fantastisk som på alle topper på Bjoa-halvøya. Jeg tok meg en god matpause på toppen. Nesten vindstille, sol og herlig turvær. Samme vei ned. Jeg bruke godt og vel to timer på turen, inkludert en pause på nærmere halvtimen.

Turfakta
Distanse  : 6 km
Varighet  : 2 timer
Toppunkt  : 391
Startpunkt: 43


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap