Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

I dag sto tre av de lave toppene i Vindafjord på programmet. Etter å ha besøkt Lauvåsfjellet, sto Vardåsen i Vikebygd for tur.

Jeg tok av E134 i Isvik, retning Vikebygd. Etter å ha passert sentrum, tok jeg av til venstre på Kvamsvegen. Bilen ble parkert der det på kartet heter Gardhaug.

Toppen var i sikte. Den så ut til å være skogkledd helt til topps, så noen utsikt var ingen selvfølge.

Jeg gikk langs et gjerde oppover, på høyre siden av husene. Deretter gjennom ei grind før jeg var over på en traktorvei. Denne fulgte jeg så langt den gikk. Videre gikk det bratt oppover langs et gjerde. Det var flere hjortetrakk oppover, og jeg fulgte et som førte meg helt til toppen. Siste partiet var skikkelig bratt, fullt på høyde med store nuter og topper i indre strøk!

Vel oppe på den 282 meter høye åsen, var det stor skog og liten utsikt. Det hadde sikkert vært litt utsikt hvis jeg hadde gått helt ut på kanten, men jeg valgte heller å gå i mine egne fotefar tilbake, for å se om neste topp på programmet gav mer utsikt.

Hele turen tok 45 minutter. Beregn mer hvis du vil ha pause på toppen, eller du vil jakte utsiktspunkter.

Turfakta
Distanse  : 2 km
Varighet  : 45 minutter
Toppunkt  : 282
Startpunkt: 59


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap