Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens turer til Stradfjellet og Raudnesvarden hadde utgangspunkt fra Stråtveit i Nedre Vats, Vindafjord. Stråtveit er en nedlagt gård, men restaurert og ivaretatt av eier som er AS Skog.

Det er mulig å kjøre helt fram til Stråtveit på bomvei. Kr 50,- pr Vipps, rett etter avkjøring fra veien mellom Åmsosen og Raunes. Her kan man også parkere hvis man ikke vil betale, men heller gå eller sykle inn.

Jeg kjørte altså helt inn. Inne ved gården var det merket med skilt mot Måvatn. Jeg hadde sett på kartet at dette måtte være et greit utgangspunkt for å komme til Strandfjellet. Det var ikke merka ruta, men det var skogsvei og sti et godt stykke på vei.

Jeg mista stien etter at jeg var kommet ut på ei myr. Da var jeg omtrent ved tregrensa, og det var et bratt parti med brake før jeg etter hvert kom opp på ryggen som førte vestover mot toppen. Ganske tungt og bratt i starten etter myra, men etter hvert som jeg kom høyere opp ble det lettere å gå på fastere underlag. Det var et fint lag med tørr snø, og et par minusgrader. Ganske kald vind i høyden, så det ble bare en rask stopp ved den lille varden, før jeg gikk i mine egne fotefar tilbake.

En flott tur på i underkant av to timer.

Turfakta
Distanse  : 4,5 km
Varighet  : 1,5 - 2 timer
Toppunkt  : 545
Startpunkt: 169


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap