Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Jeg startet ganske tidlig fra Norheim, rundt kl 09.00, for å få unnagjort turen før det varslede regnet skulle komme.

Jamnafjellet ligger på østsiden av Vatsfjorden, på vei mot Raunes. Jeg tok derfor av E134 ved Knapphus.

Et stykke før Raunes kommer man til Soltveit grendahus. Her parkerte jeg bilen. På kartet hadde jeg sett at det skulle gå en skogsvei oppover noen hundre meter fra grendahuset. Det stemte bra. Skogsveien var lett å følge oppover. Kjekt med kart, for det var etter hvert flere kryss, og det var greit å komme inn på rett vei. Det var jevn stigning oppover, før det flatet ut innover mot Nevratjørna. Jeg gikk ikke så veldig langt på veien etter tjørna, før jeg tok oppover lia. Etter noen hundre meter sto jeg på enda en skogsvei som gikk mer eller mindre parallelt med den jeg kom på. Den var også tegnet inn på kartet. Men ikke til noe nytte for meg, for veien mot toppen gikk videre oppover den til dels bratte lia.

Etter hvert som det ble mindre skog og skoggrensa ble passert, gikk det over til brake. Slettes ingen overraskelse her på Haugalandet! Det ble derimot ikke lange turen i buskaset, for toppen kom raskt til syne. Ingen varde på denne toppen, kun et nedblåst trigonometrisk punkt. Litt synd at disse ikke lenger er i bruk, for de var lette å få øye på, og indikerte som regel et toppunkt. Nå ligger de bare som minner, og forteller at den teknologiske utviklingen i kartproduksjon har gjort dem overflødige.

Fra toppen var det fin utsikt. Fortsatt ikke noe nedbør, så det var bare å finne ly for den sure vinden, og ta seg et par kopper kaffe.

Turen tilbake ned lia gikk ikke helt i samme fotefar som opp. Vel nede på skogsveien igjen var det bare å legge i vei tilbake til bilen. En tur som var unnagjort på under to timer, en god pause inkludert.

Turfakta
Distanse  : 5,5 km
Varighet  : 2 timer
Toppunkt  : 462
Startpunkt: 50


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap