Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Slettafjellet, eller Roafjellet som vi lokale kaller dette fjellet, ligger på østsiden av Ølensfjorden. Turen min startet fra fotballbanen helt øverst i Øvrehagen. Kjører man østover gjennom Ølen tar man av første vei til venstre etter Fatland slakteri. Det er skilt mot Øvrehagen.

Det er god og tydelig sti i terrenget og rødmalte steiner og pinner på denne turen. Det er bratt oppover, først gjennom en liten skog, før man kommer ut på en skogsvei. Denne følges oppover til man har unnagjort ganske mange høydemeter, men der det flater ut og veien dreier i østlig retning, skal man rett fram. Det er røde pinner som viser vei, men muligens litt lett å overse dem når man først er inne på en grei skogsvei.

Videre bærer det oppover ei virkelig bratt li, først i granskog, og deretter i bjørkeskog. Etter hvert flater det ut og det blir færre og færre tre. Det er fortsatt tydelig sti, og man kommer til et stidele. Går man til venstre kommer man til den mest besøkte toppen: Varden, eller Roatoppen. Her står en staselig varde.

Jeg valgte å ta runden andre veien, og gikk først i østlig retning til Bygdarenuten. Også her er det en varde, selv om den ikke er særlig imponerende. På dagens tur drev det til stadighet inn lave skyer som gjorde at utsikten forsvant. På vei videre nordover til det høyeste punktet, Slettafjellet 538 moh, forsvant omgivelsene flere ganger inn i skylaget. Like fort som tåka kom, forsvant den igjen, så det var aldri problemer med navigeringen. Stien rundet Krokavatnet før den gikk langs vestsiden tilbake mot den fineste varden og utsiktspunktet.

En ganske bratt tur, men som belønner turgåeren med en storslagen utsikt over Ølen.

Turfakta
Distanse  : 6,5 km
Varighet  : 2 - 2,5 timer
Toppunkt  : 538
Startpunkt: 165


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap