Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Vats i Vindafjord har flere flotte turmål. I dag sto tre topper på programmet: Hovda, Litle Kjort og Brennesteg.

Utgangspunktet for turen er litt lenger sør i Blikrabygda enn parkeringen til tidligere tur til Døldaren, Aksla og Vardafjell. Det er tydelig merket avkjøring fra veien, og videre parkeringsplass og startpunkt for turen.

De første to kilometerene går på skogsvei oppover lia. Ganske god stigning, men likevel lettgått. Vel oppe ved Friarane er det stidele. Jeg tar til høyre for å gå til toppen av Hovda, 531 moh. Det er godt merket sti hele veien. Lettgått her også, selv om det fortsatt er noen høydemeter igjen. På toppen er det en flott varde, og utsikt over hele Vats. Det er tre kilometer til toppen, og jeg brukte en god time opp.

Vel nede ved Friarsteinen igjen, går jeg på like godt merket sti mot Lita Kjort. Først i ganske flatt terreng, før det virkelig blir bratt med en del klyving. Det er lagt kjetting og tau man kan holde seg fast i oppover et bratt parti. På ingen måte noe skummelt, men greit med litt tilrettelegging.

Lita Kjort er 504 moh. Stort sett alle høydemetrene er nå tatt og det er en fin tur langs kanten av fjellpartiet nordover mot Brennesteg. Det er fast fjell under føttene hele veien, og like godt merket sti som tidligere på turen. Brennesteg ligger på 520 moh.

Jeg hadde først tenkt å gå samme vei tilbake til Friarane, men på vei bort til Brennesteg så jeg at det ville være fint mulig å gå ned lia fra et skar jeg ikke husker navnet på. Det var derimot merket med pil nedover. Ingen tydelig sti, men ganske lett å finne fram likevel. Planen var å treffe en skogsvei jeg hadde sett fra toppen. Jeg traff veldig bra, og gikk den tilbake til bilen. Det er alltid kjekt å få til en rundtur.

Turfakta
Distanse  : 9 km
Varighet  : 3 timer
Toppunkt  : 531
Startpunkt: 50


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.Denne turen har digital turbok på Hovda, hvor man kan registrere seg med navn. Du finner en QR-kode på toppen. Bruk mobiltelefonen til å skanne QR-koden og du kommer til registreringsskjema hvor du skriver navnet ditt. Navnet kommer da på lista her, sammen med turdato.
Disse har allerede registrert en tur til denne toppen/målet:

Hovda
[wpdatatable id=15]

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap