Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Etter at turen til Dyranibba var unnagjort var det klart for å bestige den laveste toppen i Vindafjord. Storøyna er med sine 129 moh ikke all verden, men toppsamlere kan ikke droppe en topp selv om den er lav.

Storøyna ligger, som navnet tilsier, på ei øy. Ved Kvaløy i Vindafjord var det bare å følge veien til den sluttet. Vi kom til en lagringsplass for tømmer og parkerte der. Derfra gikk det skogsvei videre i riktig retning, på sørsiden av toppen. På kartet var det markert en sti som skulle gå oppover mot målet. Noen sti fant vi ikke, men en smal hogstkorridor. Et par hundre meter oppover lia tok vi til venstre. Da hadde vi tilbakelagt nødvendige høydemeter. Bortover mot toppen fant vi en ganske tydelig sti, og den førte til målet. Rester etter et trigonometrisk punkt indikerte toppen. Tett skog la en demper på utsikten, så det var bare å ta de obligatoriske bilende og rusle samme vei tilbake. En lettkjøpt topp som tok en halvtime å besøke.

Turfakta
Distanse  : 1,8 km
Varighet  : 0,5 time
Toppunkt  : 129
Startpunkt: 28


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest