Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Klokka er justert til sommertid, og det blir lysere ettermiddager. Jeg er i ferd med å fullføre toppebestigningene i Tysvær og Vindafjord, og det er greit med en ny kommune i nærheten som gir muligheter for ettermiddagsturer.

Sveio kommune har 16 topper som kvalifiserer til å være topp, det vil si de har pimærfaktor på minst 100 meter. I ettermiddag tok jeg turen til to lave topper i søndre del av kommunen, Storås og Hovdafjellet.

Storås ligger ikke veldig langt fra veien mellom E39 på Fjon og fylkesvei 47 på Vikse, rett sør for Vigdardvatatet.

Jeg parkerte rett ved en skogsvei som gikk oppover mot toppen. I alle fall på kartet. Etter en kort tur på skogsveien fant jeg ut at det var like greit å gå mer rett mot toppen, siden terrenget oppover ikke var avskrekkende bratt eller tett av vegetasjon. Noen småbratte partier, og vekselvis berg, myr og brake. Braken var ikke tettere enn at det gikk fint å gå mellom i de korte partiene. Området er nok beitet av storfe i sommerhalvåret, og det var spor etter dem stort sett på hele turen. På dagens tur traff jeg på en rådyrbukk. Den ble minst like overrasket som meg, og fikk opp farten.

Fra toppen var det fin utsikt over Vigdarvatnet og innover mot Hodnafjell og Valhest. Kort tur som gjøres unna på mindre enn halvtimen, dog uten særlige pauser.

Turfakta
Distanse  : 1 km
Varighet  : 0,5 time
Toppunkt  : 137
Startpunkt: 39


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap