Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Den siste turen på dagens tretopperstur i Sveio gikk til Tveitalifjellet, eller Tveitalisåto som det også står på kartet.

Ved E39 på Haukås tok jeg av oppover mot gardene på Tveita. Rett før den øverste parkerte jeg i veikanten. Det er på ingen måte noen langtur opp til Tveitalifjellet. Ikke er det høyt, og ikke er det langt.

Etter å ha passert grind nummer to tok jeg opp i plantefeltet. Greit å gå, for det var store trær uten underskog eller greiner nede på stammene. Det tok ikke lange tiden før jeg var gjennom granskogen og oppe på åsen. Flott terreng å gå i videre bort til toppen, over berg, og lyng- og grasbakke. Fra toppen på 163 moh var det overraskende fin utsikt, som ikke ble forstyrret av store trær.

En grei tur som tur/retur ikke tok mer enn 25 minutter, uten pauser. Her kan du fint ta med ungene på nybegynnertur! Flotte berg innover mot toppen som egner seg fint til primuslunsj!

Turfakta
Distanse  : 1,3 km
Varighet  : 0,5 time
Toppunkt  : 162
Startpunkt: 71


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest