Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Topp to av tre på dagens tur til tre småtopper i Sveio. Selsåsåsen, eller Selsåsen, nås fra veien mellom Erve og Førde. Rett sør for parkeringsplassen til Selsåsvika badeplass parkerte jeg ved veien jeg tok oppover.

Oppe ved gardstunet tok jeg traktorveien som går til høyre rett nedenfor låven. Jeg hadde fått et tips at det skulle finnes en sti som rundet åsen opp fra nordvest, og at det var mye lettere å gå her enn å gå gjennom den tette skogen fra øst/nordøst.

Jeg fulgte skogsveien, og tok til venstre i alle kryss oppover. Mye av turen gikk på skyggesiden av åsen, så snøen lå fortsatt i terrenget. Det var derfor ikke så lett å finne stien som skulle gå der, men jeg fant den ved ei grind jeg kom til. Derfra var det en grei tur oppover mot toppen. Jeg mistet den i snøen før toppen, men fant den på returen. Med andre ord er det neppe noe problem å følge stien hele veien når snøen forsvinner.

Jeg brukte 45 minutter på min tur, uten mange pauser. Fra toppen var det ikke noe utsikt å skryte av. Ha forresten med GPS hvis du absolutt skal til det høyeste punktet, for det er ikke så lett å se uten.

Turfakta
Distanse  : 2,7 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 168
Startpunkt: 30


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest