Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Søndagens første av tre turer til mindre topper i Sveio. Vårefjellet, eller Vardafjellet som det også kan se ut som om det navngis med, nås fra veien ved Oa, på veien mellom Erve og Førde. Bilen ble parkert ved noe som kunne ligne et forsamlingshus eller bedehus. I alle fall god plass til biler utenfor. Deretter fulgte jeg Ålfjordvegen noen hundre meter videre nordover til fots. Ved en liten husklynge tok jeg av og gikk opp til de to siste hyttene. Mellom disse hadde jeg fått tips at det skulle være en sti.

Jeg fant stien, og fulgte den oppover lia. Ganske tett skog i starten. Etter hvert gjennom et par granfelt. I det siste granfeltet gjorde stien en krapp sving opp mot toppen. Vel oppe på toppen var det ikke mye utsikt å snakke om. Det var GPSen som viste meg hvor toppen var, for det var flere knatter på platået. Ett sted fant jeg også en glipe i skogen som gav litt glit av omvigelsene.

Jeg tok samme vei tilbake. Ganske bratt, men fin sti å følge på turen. Hele turen var unnagjort på halvtimen.

Turfakta
Distanse  : 2 km
Varighet  : 30 - 45 minutter
Toppunkt  : 187
Startpunkt: 48


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap