Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Klokka bikka 17.00 før jeg fant ut at det var vær for en ny topptur. Denne gangen en av de siste jeg har igjen i Tysvær. Hellebrekkene på halvøya mellom Hervikfjorden og Nedstrandsfjorden. Jeg kjørte til Espevik og tok av mot Liarvåg. Det hadde nok vært snarere å kjøre til neste avkjøring merket med Liarvåg. Jeg fikk en rundtur rundt nesten hele halvøya, før jeg parkerte bilen ved nordre del av Langøysundet.

På kartet var det tegnet inn en skogsvei som gikk ganske langt opp i lia, med slutt et stykke sørvest for toppen. Det var denne jeg hadde planlagt å følge. Bilen ble parkert ved noen bossdunker nede ved veien, og jeg gikk veien oppover. I takt med høydemetrene ble standarden på veien mer og mer tilpasset traktor. Det ble også snødekt etter hvert. Ved siste sving på kartet tok jeg av ut i terrenget. Jeg hadde tenkt at det kunne være lurt å følge en fjellrygg som gikk oppover, men ved nærmere øyensyn fant jeg ut at ryggen så ut til å bestå av svære steinblokker, og at det var vel så lett å gå videre i lia på vestsiden. Det var ganske bratt, men fin skog og lett å gå. Etter hvert som jeg nærmet meg toppen ble det klart at det ville bli utfordringer. Terrenget gikk over til høyvokst brake, og det viste seg å være at par bratte skrenter på vestsiden av toppen.

Jeg kom meg gjennom braken, og opp på første platå. Videre mot toppen, så lå ut mot en skrenten i vest, måtte jeg på ny klyve et parti. Vel oppe ved den flotte varden var det å skrive seg inn i boka og ta bilder. Jeg gikk i mine egne fotefar tilbake, så det ble på nytt klyving og brake, før jeg var nede i lia og etter hvert på skogsveien.

Min tur tok 1,5 time. Det finnes sikkert bedre ruter til denne toppen en den jeg valgte på dagens tur. Er du derimot bare ute etter å besøke toppen, er nok denne likevel en av de raskeste rutene, vil jeg tro.

Turfakta
Distanse  : 4,8 km
Varighet  : 1,5 - 2 timer
Toppunkt  : 366
Startpunkt: 22


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap