Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ny ettermiddagstur til en topp i Tysvær sto på programmet. Heggelifjellet har stått på lista over samle-topper i Tysvær, men i desember ble den degradert, siden kontrollmåling viste at nabotoppen Varafjellet var litt høyere, og derfor ble tellende topp på diverse samlelister.

Toppene ligger ganske nærme hverandre, så jeg besøkte begge to på turen. Jeg startet turen på skogsvei fra fylkesvei 4778 i Heskjadalen, ved Sætra. Det var godt merket med skilt, og mulig å parkere bilen på en avkjøring like ved.

Turen gikk på skogsvei, og etterhvert tydelig sti. Stien gikk stort sett på fast fjell og god skogbunn. Lett å gå, uten særlig myr. På veien oppover passerte jeg Heggelitjørna. Det var på ingen måte noen tung eller bratt tur. Flott terreng og etter hvert fin utsikt. På toppen av Heggelifjellet var det en varde, som alle topper med respekt for seg selv har, eller burde ha.

På kartet hadde jeg også plottet inn Varafjellet som ligger noen hundre meter i nordøstlig retning. Ingen sti eller merking bort dit, men likevel lett å finne hvis man har kart vel og merke. Navnet var kanskje noe misvisende, for noen varde kunne jeg ikke se, og det var heller ikke helt opplagt hvor toppen var.

Jeg gikk tilbake samme vei jeg kom. Beregn omtrent 1,5 time på turen, da uten særlige pauser. Her kan du trygt ta med hele familien på tur, for dette var spennende og lettgått turterreng!

Turfakta
Distanse  : 5 km
Varighet  : 1,5 - 2 timer
Toppunkt  : 252
Startpunkt: 22


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap