Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Krokavassnuten i Tysvær nås lettest fra Djupadalen eller Steinsfjellet i Haugesund. Vi valgte sistnevnte. Bilen ble parkert på parkeringsplassen rett før toppen av Steinsfjellet. Det var skiltet sti mot Krokavassnuten. Etter noen hundre meter på stien tok vi av i mer sørlig retning, for å få en rundtur.

Dagens tur gikk i flott vinterlandskap. Mildværet de siste dagene hadde ikke klart å fjerne all snøen, og siste natts frost gjorde turen lett å gå. Stedvis var det glatte partier, men det ble fin balansetrening uten de helt store knall og fall.

Vi kom opp ryggen fra sør, og fulgte denne opp til toppen på 249 moh. Utsikten var fin. I nord mot den høyeste toppen i Haugesund, Klauv, og videre nordøstover mot Valhest. I sør Såt, og i vest havet. Returen tok vi på det som nok er hovedstien. Greit med frost, for denne stien bar preg av å være mye brukt og stedvis sørpete, som stier ofte er der det er mye tråkk.

En fin rundtur på i underkant av halvannen time. Turen har lite stigning, og passer i grunnen for alle.

Turfakta
Distanse  : 4 km
Varighet  : 1,5 timer
Toppunkt  : 249
Startpunkt: 220


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap