Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ettermiddagens andre topp i nærheten av Hervik i Tysvær. Gudbrandsfjellet skal visstnok ha flott utsikt, noe jeg ikke hadde glede av på dagens tur som ble ganske sur, med tåke/regn og kraftig vind på toppen.

Jeg parkerte bilen ved vannverket til Hervik, noen hundre meter i retning Tysværvåg. Stien startet over dammen i østenden av Hovåstjørna. Stien var tydelig i terrenget, så det er ikke nødvendig med kart på denne turen. Bare å følge stien til du kommer til varden på toppen.

Stien jeg fulgte gikk bratt opp Djupadalen. Aldri veldig bratt, men brattere enn alternativet som gir en lenger tur. Etter hvert som man kommer høyere opp i terrenget forsvinner store trær, og det blir åpnere. Som sagt ingen utsikt på dagens tur, men nok til å se at det er endringer på gang i området. Veier til planlagte vindturbiner.

Jeg gikk samme vei tilbake. Rett over timen på min tur, da uten pauser i det sure været.

Turfakta
Distanse  : 3,5 km
Varighet  : 1 - 1,5 timer
Toppunkt  : 292
Startpunkt: 69


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap