Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Vi er kommet til den siste toppen på dagens rundtur til Bokn og Tysvær. Med på turen var Øyvind. Mulig toppen også heter Nott, de lærde strides sikkert om dette også.

På veien mellom Kårstø og Tysværvåg/Slåttevik fant vi en avkjøring på sørøstsiden av toppen. Bilen ble parkert ved et skilt som viste at det ikke var lov å kjøre videre.

Dette må være en av de desidert korteste toppturene jeg har vært på. Topp er nok også å ta hardt i, for Kvinneslandfjellet er ikke mer enn 147 moh, altså en av de laveste toppene jeg har på min liste over topper.

Vi fulgte grusveien opp mot høydebassenget. Rett før vi kom dit, tok vi en mindre skogsvei til høyre. Den førte videre oppover mot målet. Der veien sluttet fant vi etter hvert noe som lignet en sti som førte i riktig retning videre.

Vått terreng, og en god del brake og kratt opp mot toppen. Vel gjennom buskaset var det ikke langt bort til varden, som i grunnen imponerte mer enn selve toppen.

En kort tur, unnagjort på godt og 20 minutter. Vi tok samme vei tilbake til bilen.

Turfakta
Distanse  : 1,5 km
Varighet  : 25 minutter
Toppunkt  : 147
Startpunkt: 64


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap