Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

I dag sto tre av de lave toppene i Vindafjord på programmet. Den første, Lauvåsfjellet, ligger i Skjold, og man tar av E134 mot Dalavik før man kommer til Isvik.

Etter noen hundre meter parkerte jeg bilen ved en driftsbygning som ikke så ut til å være i drift. Herfra hadde jeg utsikt til toppen i øst.

Markene mellom bil og topp var sprøytet brakk, sikkert for å bli harvet og sådd til våren. Jeg gikk derfor snareste vei i retning skogen på andre siden. Etter en kort tur gjennom en furu- og granskog, kom jeg til et myrsøkk, før det bar i god stigning mot toppen. Det ble mye baksing i brake oppover. En vekst som har gode levekår i lavere strøk her på Haugalandet.

Vel oppe på toppen var det greit med GPS for å finne hvilken knatt som var den høyeste. Det var den lengst mot nord, der det tidligere hadde stått et trigonometrisk punkt.

Til tross for sin lave høyde, var det fin utsikt, særlig mot Ålfjorden i nord. Jeg tok en litt annen rute på retur. På østsiden der det så ut til å være litt mindre brake. Gleden var kortvarig, for jeg hadde ikke gått langt før jeg på ny var i brakeskogen. Jeg kom inn på samme spor som opp, nede i granskogen. Deretter samme vei tilbake til bilen.

Turfakta
Distanse  : 2,5 km
Varighet  : 45 minutter
Toppunkt  : 164
Startpunkt: 66


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap