Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ny ettermiddagstur til en topp i Tysvær. Det vil si, to topper, der Rossafjellet var den første. Utgangspunktet for turen var Hundsnesvegen mellom Stakland (glattkjøringsbanen) og Hervik. Litt etter Narravik så jeg på kartet at det gikk en skogsvei mot målet. Bilen ble parkert ved en liten lomme ved veien, og turen startet på grei skogsvei. Først gjennom sauebeite, og deretter gjennom beite med storfe. Jeg tenkte ikke over at det gikk storfe der før på returen, da jeg la merke til dyrene et godt stykke unna veien.

Skogsveien passerte Narravikvatnet i sørenden. Deretter gikk jeg videre til Storemyra et stykke lenger vest, i retning toppen. Herfra gikk det muligens en sti videre mot målet. Jeg fulgte i alle fall en sti på deler at ruta, men mistet den støtt og stadig. Fra Storemyra gikk det ganske bratt opp et skar til Holepytten. Derfra videre i nordlig retning, før det gikk bratt opp i vest- og nordvestlig retning mot toppen på platået. Terrenget oppover var til dels uryddig, med skrenter og mye vegetasjon. Å finne topp-punktet uten GPS vil jeg påstå er nesten umulig, for det er skog og berg om hverandre på toppen, og ikke lett å vite hvor man skal gå.

Toppen var synlig ved at det var laget en liten varde der. Null utsikt, men topp er topp, så absolutt verdt turen for oss toppsamlere.

Jeg gikk samme rute tilbake, og brukte ganske nøyaktig 1,5 time. Beregn gjerne litt mer tid på en solskinnsdag, når det er triveligere med flere pauser enn det jeg hadde på dagens tur.

Turfakta
Distanse  : 5 km
Varighet  : 1 - 1,5 timer
Toppunkt  : 259
Startpunkt: 25


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap