Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dette er en lett tur hvor det ikke er behov for annet enn joggesko, hvis det er en stund siden det regnet sist.

Hodnafjell, eller Hornafjell som Kartverket bruker som navn, er et fjellparti alle som kjører på E134 østover fra Haugesund har passert. Det er det første fjellet som viser igjen på vei innover lavlandet gjennom Tysvær. Hodnafjell ligger på nordsiden av Skjoldafjorden, der veien svinger østover ved krysset E39/E134 i Våg i Tysvær.

Hodanafjell er 325 meter høyt. Ikke særlig høyt med andre ord, men her ute ved kysten er det høyt nok til å gi fin utsikt i alle retninger. En fin topptur som passer alle.

Parker bilen ved bedehuset på Tveit, noen hundre meter etter avkjøringen mot Bergen på E134 i Våg. Gå på utsiden av autovernet tilbake til grinda du passerte på vei bort til bedehuset. Herfra vår det bra vei oppover. Det er sauebeite, så ha hund i bånd! Etter noen høydemeter kommer du til første gjerdeklyver. Stien fortsetter i sørlig retning, hele tiden merket med skilt og tydelig tråkk.

Etter hvert kommer du til et topp-punkt på baksiden av fjellet. Her dreier høyspentlinja i nordøstlig retning, og stien mot toppen går i sørlig retning oppover. Dette partiet kan være vått og sørpete siden det er en del myr og overvann i terrenget.

Turen videre fører deg etterhvert over til mer fast fjell, og det tar ikke lang tid før varden på toppen er i sikte. Herfra ser man utover hele ytre Haugalandet.

Turfakta
Distanse  : 4 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 325
Startpunkt: 65


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.Denne turen har digital tubok hvor man kan registrere seg med navn. Du finner en QR-kode på toppen. Bruk mobiltelefonen til å skanne QR-koden og du kommer til registreringsskjema hvor du skriver navnet ditt. Navnet kommer da på lista her, sammen med turdato.
Disse har allerede registrert en tur til denne toppen:

Hodnafjell
[wpdatatable id=10]

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap