Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ikke det helt store turværet, men dagens første tur gikk til et område jeg har vært i tidligere. I høst var jeg på Gaupåsen i Tysvær, og Tjørnåsen har samme startpunkt som den turen. Tjørnåsen er det høyeste punktet på åsen som ligger øst for nordre del av Lysevatnet. Åsen stuper ganske bratt ned i vatnet, så eneste fornuftige vei opp går på østsiden.

Turen startet ved samme grind som sist, og deretter flere hundre meter oppover en grusvei. Ved første veikryss fortsatt jeg til høyre inn på en litt mindre brukt skogsvei. Noen hundre meter på den, og første skogsvei opp til høyre. Ganske bratt, men greit å følge oppover lia.

Veien sluttet, men det var ganske opplagt hvor man burde gå, nemlig i skaret som førte oppover. Målet mitt var å komme opp på fjellryggen, og følge den sørover. Vel oppe var det bare å konstantere at veien videre sørover ville bli kronglete. Mye vegetasjon, og urent terreng å gå i. Jeg fant en blåmerket sti, og fulgte den et stykke, før jeg mistet den. Slik gikk turen sørover. Delvis på sti, og delvis utenfor.

Etter hvert kom jeg fram til bolten som markerte toppen. Tett vegetasjon, og lite utsikt. Litt skummelt ble det og, for jeg oppdaget at jeg sto på kanten av et stup på 10-15 meter. Ikke så lett å se, for det kom grantrær opp langs kanten. I halvskodda så det i starten ut som om trærne sto på toppen, men rota var altså veldig mange meter lenger nede.

På returen gikk jeg mer inn for å finne stien med blåmalte trær. Det gikk bedre enn på turen bort, og returen bort til skaret ble derfor litt mer lettgått.

Grei tur, men det finnes mange kjekkere turer, for eksempel tur til Gaupåsen i samme område.

Turfakta
Distanse  : 4,5 km
Varighet  : 1,5 timer
Toppunkt  : 267
Startpunkt: 85


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap