Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Det kan sikkert diskuteres om Vårnut har et noe misvisende navn. Navnet til tross, Vårnut er ikke høyere enn 172 moh, men slik er det kanskje her ytterst på kysten der de høye toppene glimrer med sitt fravær. En knaus som er litt høyere enn de andre blir fort en nut!

Utgangspunktet for dagens tur sammen med Silje, var industriområdet på Eikeskog, rett sør for Aksdal, på E39 retning Bokn. Bilen ble parkert helt i nord-vest på området, der det for tiden foregår anleggsarbeid. På kartet hadde vi sett at det kunne være lurt å følge ryggen sørover mot målet.

I starten var det vått og ganske tett skog, men det tok ikke lang tid før vi var oppå ryggen. Her traff vi på en ganske tydelig sti, som til og med hadde nødlinger i starten. Artig med både nødlinger og nuter her i lavlandet.

Målet var hele tiden i sikte, den høye knausen i sør. Vel oppe kunne vi nyte utsikt over Aksdal og innover mot Hodnafjell (Kartverket navngir den som Hornafjell). Sørøstover hadde vi utsikt over Førlandsfjorden. Sikkert mye annet også, men det var mye skyer og regnbyger på dagens tur. Ikke var det helt lyst heller når vi kom til toppen. Samme vei tilbake til bilen. En fin tur på en time tur/retur.

Turfakta
Distanse  : 3,5 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 172
Startpunkt: 31


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap