Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Etter å ha tatt turen til Tjørnåsen, fant jeg på hjemturen ut at jeg burde ta turen til Såta i samme slengen. Været hadde ikke blitt bedre, men jeg var tørr og lysten på en tur til.

Turen startet litt lenger sør enn parkeringsplassen til Lammanuten, på veien mot Nedstrand. Jeg parkerte i veikanten der jeg hadde sett at det startet en skogsvei som slynget seg oppover mot toppen. Det første jeg oppdaget ved avmarsj var et skilt som viste vei til Såta, så da var jeg på helt rett plass!

Store deler av turen gikk på grei skogsvei. Ikke all verdens god merking, så jeg måtte stadig fram med kartet på mobiltelefonen for å sjekke at jeg tok av i riktig retning hver gang det var et kryss. Lavt skydekke/tåke gjorde det heller ikke mulig å navigere ut fra himmelretning/omgivelser.

Det var jevn stigning hele veien, uten at det ble bratt noe sted. Noen myrpartier var det mot slutten, men ellers helt greit å gå og å finne fram. Jeg kom opp på toppen fra sør, og det var null utsikt på dagens tur. Det var bare å snu ved det sammenraste trigonometriske punktet, og gå tilbake samme vei jeg kom opp. På en solskinnsdag ville det nok vært flott utsikt herfra!

Turfakta
Distanse  : 5,5 km
Varighet  : 1,5 timer
Toppunkt  : 373
Startpunkt: 37


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap