Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens ettermiddagstur gikk til tre topper sørøst for Vikedal i Vindafjord. Starten på turen gikk ved Movegen, nærmere bestemt ved Vindafjordmuseet. Tydelig merket, og start over gjerdeklyver tett på parkeringsplassen. Turen opp til Sønnanåheia var godt merket med skilt og merkepinner.

Turen startet på god skogsvei som gikk i grei stigning oppover lia. Siste stykket var noe brattere enn i starten. Fra slutten av skogsveien gikk det fin sti videre sørover , med noen få lette stigninger. Rett før platået var det et utsiktspunkt med suveren utsikt over Vikedal. Merk at punket ligger helt på kanten av et luftig stup, så pass på!

Sønnanåheia er et ganske flatt og lettgått platå på 386 moh, med vekselvis myr og fast mark. Jeg fulgte stien rundt platået, og var ikke helt oppmerksom på hvor det egentlige topp-punktet var. I etterkant ser jeg at jeg gikk kloss i, sikkert ikke mer enn 4-5 meter fra. Uansett ingen stor sak, for punktet lever absolutt opp til navnet: ei hei, uten noe synlig topp.

Jeg fortsatte på det som var en ganske tydelig sti i retning av Preståsen. Den var ikke merket, men ganske lett å følge i terrenget. Greit å ha med kart og pgs, for etter hvert forsvant den i en annen retning. Preståsen var bare en mellomstasjon videre mot Tiuråsen, den av de tre toppene som ligger lengst øst.

Veien videre fra Preståesen gikk en del høydemeter ned til ei myr, før det var ei fin li oppover mot åsen på andre siden Jeg fant etter hvert en grei sti som jeg fulgte til toppen, men også her vil det være lurt å ha med kart og gps for de av oss som ikke er lokalkjente. Lett å miste retning når man går i skog.

Oppe på Tiuråsen var det også ganske tett vegetasjon som gjorde at utsikten mot Vikedal ikke var det den kunne ha vært. Jeg gikk stort sett tilbake samme vei jeg kom opp, men da jeg traff en skogsvei, som ikke var tegnet inn på kartet, fulgte jeg den. Den endte øverst i et hogstfelt. Kartet viste at veien jeg kom opp gikk i nedre enden av hogstfeltet. Rimelig bratt, og stedvis kronglete terreng, men jeg kom meg ned.

Turen til Sønnanåheia kan absolutt anbefales for alle. Fin tur med flott utsiktspunkt. Merket sti hele veien er det også. Om du velger å ta de andre toppene på fjellryggen bør du ha med kart, siden det er litt uoversiktlig å finne retning i skogen.

Turfakta
Distanse  : 8 km
Varighet  : 3 timer
Toppunkt  : 392
Startpunkt: 54


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest