Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Denne rundturen har øverste del av Ulladalen i Suldal kommune som utgangspunkt. Turen har noe stigning, og går i tildels kupert terreng, men også partier med bart fjell og lyng. Navnet Flotteheia er noe misvisende, for det er i grunnen ikke et typisk heiområde, men mye kupert terreng.

Målet for turen var et elveinntak i Ulla, og en runde rundt Flotteheia. Jeg har gått tilnærmet samme tur to ganger, så det er også noen bilder fra året før, juli 2017.

Utgangspunktet for turen er der veien slutter innerst i Ulladalen i Suldal, på Flottene. Herfra kan man gå til Stovedalsvatnet, men turen i dag gikk til Flotteheia, hvor målet var å kikke på et elveinntak i Ulla, det største på hele Ulla-Førre-anlegget. Turen ned til elva og inntaket er rimelig strabasiøs, og det går fint an å ta turen uten denne biten av turen.

Jeg fant nok ikke den optimale ruta på vei opp, så det ble en del klyving i ganske bratt terreng, med kratt, steinur med mer. Men det er ikke så veldig langt stykke før man kommer opp i mer åpent terreng. Det skal visstnok finnes en sti her en eller annen plass, men jeg fant den ikke.

Etter hvert som man kommer høyere i terrenget, blir det fin utsikt over Ulladalen. Det høyeste punktet på denne turen er 798 meter. På vei østover kan man ta turen bortom Pråmvikvatnet. På returen fra østsiden kommer man inn på en tydelig sti som fører tilbake til Flottene.

Turfakta
Distanse  : 7 km
Varighet  : 2,5 timer
Toppunkt  : 798
Startpunkt: 600


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap