Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Lysere ettermiddager muliggjør turer etter arbeidstid. I dag sto tre småtopper i Tysvær for tur. Alle tre nord for Skjoldastraumen, på Nes. De tre toppene ligger litt fra hverandre, så det ble korte kjøreturer mellom hvert startpunkt.

Dagens siste topp var Freiåsen. Med sine 152 moh er heller ikke denne noen imponerende topp, men her i lavlandet likevel høy nok til å få fin utsikt. Jeg parkerte bilen ved Nesvegen, rett øst for toppen. Det gikk en traktorvei oppover som jeg fulgte. Veien sluttet på en flate øst for toppen. Selve toppen ligger i landskapet som ei stor tue. Det så ut til å være rimelig bratt på alle kanter, så jeg valgte å runde toppen for å komme opp på nordsiden. Rimelig bratt et kort stykke, men greit å finne farbar vei mot toppen.

Fra toppen var det fin utsikt sørover mot Skjoldastraumen. Samme vei tilbake. Klokka stoppet på ca 25 minutter tur/retur.

Turfakta
Distanse  : 1,4 km
Varighet  : 25 minutter
Toppunkt  : 152
Startpunkt: 34


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap