Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Etter å ha tatt turen til Lierfjellet, sto en liten topp nord for Førde sentrum for tur, siden jeg likevel var i området. Ikke akkura imponerende høy. 137 moh burde ikke skremme noen, men det var likevel litt mer enn en svipptur opp. Bratt, og ingen sti, gjorde turen litt lenger enn den kanskje hadde vært for kjentfolk. Nå er nok ikke dette en topp som blir mye besøkt, selv ikke av kjentfolk. Men spesielt interesserte, som meg og andre toppsamlere, legger turen innom.

Jeg tok av E39 mot Austvik, ikke langt nord for Førde. Etter noen hundre meter på grusveien ble jeg møtt av et skilt som klart og tydelig viste at lokalbefolkningen ikke var særlig interesserte i toppsamlere som meg. Bilen ble parkert på riktig side av skiltet, og jeg fortsatte et stykke til fots langs veien, før jeg tok av mot toppen.

Jeg hadde håpet å finne en farbar vei oppover, men det ble litt roting i starten for å finne en vei forbi noen skrenter. Jeg fulgte et dyretråkk oppover. Dagens bratteste stigning oppover lia, før det flatet ut, og jeg kunne konstantere at jeg var på feil åskam. Jeg måtte ned et dalsøkk og opp på andre siden. Lettere å gå når det flatet ut. Stor skog uten underskog av brake og annet kratt. Vel oppe på riktig åskam kunne jeg rusle bortover mot det som måtte være toppen. Uten GPS-plott hadde det ikke vært lett å finne hvor toppen var.

Samme vei tilbake til dalsøkket. Derfra fulgte jeg en nytt søkk nedover, lenger vest enn enn på vei opp. Slakere å gå her enn der jeg gikk opp, men desto våtere. Hele dalsøkket var i grunnen en bekk og våtmark. Greit å komme ned til den store eika jeg hadde sett på veien opp. Derfra tilbake til bilen.

Turen tok omtrent 45 minutter, uten særlige pauser. Toppen er som sagt for spesielt interesserte, så med mindre du også er det, finn en kjekkere tur og topp enn denne.

Turfakta
Distanse  : 2 km
Varighet  : 45 minutter
Toppunkt  : 137
Startpunkt: 32


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap