Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ikke snøfritt i dag heller, men sol og fint vær gjorde at jeg på ny satte nesen mot et par topper i Sveio kommune. Den ene rett sør for Førde og den andre rett nord for.

Først ute var Lierfjellet 242 moh. Jeg tok av fra E39 til Hanaleite industriområde og kjørte et kort stykke opp i boligområdet Hanalio, og parkerte der. Deretter gikk jeg opp til de to øverste husene, og gikk mellom disse på leit etter en sti jeg hadde lest skulle befinne seg i området bak der.

Stien ble funnet. Ikke helt lett å følge den i snødekt landskap, men etter et par hundre meter kom det inn et fotefar fra en annen sti. Disse fulgte jeg oppover, og det var da lett å se hvor stien gikk. Noen steder var det rødmaling på steiner og berg, og det hang også noen oransje merkebånd på trestammer oppover. Uten snø hadde det ikke vært noe problem å se stien.

Det var overraskende bratt oppover. Etter hvert gikk stien over flere partier med berg, og stadig nærmere målet som var godt synlig, siden det står ei svær mobilmast på toppen. Siste stykket før toppen var det på ny skog, og ikke helt lett å finne stien siden min kjentmanns fotspor snudde litt før toppen, og terrenget var litt uryddig med skrenter og steiner.

Vel oppe ved masta var det ikke langt bort til toppen, som lå litt lenger sør, godt synlig med trigonometrisk merkepåle.

Jeg gikk samme veien tilbake. Rett i overkant av en time på min tur, men jeg hadde en god pause på toppen i dag.

Turfakta
Distanse  : 2 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 242
Startpunkt: 51


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap