Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ettermiddagens andre tur i Sveio. Etter at turen til Storås var unnagjort, sto en annen topp ikke så langt unna på programmet.

Jeg tok av E39 i retning Fjon, og kjørte til nest siste gård på Hovda. Der parkerte jeg bilen ved en avkjøring langs gårdsveien.

Hovdafjellet ligger rett bak gårdene, og jeg tok av i terrenget et stykke oppe i veien, for ikke å gå gjennom tunet lenger oppe. Etter et kort stykke på utmark gikk jeg inn i skogen. Flott blandingsskog med moselagt skogsbunn. Det var jevn stigning oppover, og bare et kort parti rett før toppen hvor det var litt bratt.

Vel oppe var det ikke lange turen bort til den flotte varden. Det er nok ganske sikkert stier som fører opp hit, men jeg tok samme veien tilbake ned skogen. Jeg tok derimot turen bort i det øverste tunet, siden jeg kom inn på veien rett nedenfor husene. Deretter veien tilbake til bilen.

Jeg brukte godt under halvtimen på turen.

Turfakta
Distanse  : 1 km
Varighet  : 0,5 time
Toppunkt  : 170
Startpunkt: 45


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap