Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Nok en aprilettermiddag med snøbyger. Turen gikk til Sveio, og veien mellom Rød og Auklandshavn. Ved Sætre parkerte jeg bilen. Her var det infotavle om tur til Emberlandsnipen. Etter et kort stykke på gardsveien viste et skilt vei til høyre opp i skogen. Tydelig sti, selv om den på dagens tur var dekket av nysnø.

Stien slynget seg oppover lia. Først i fin skog, deretter over noen myrpartier. Den var noen korte bratte partier oppover mot toppen. Rett før toppen var det også et kort stykke med ur. Dekket av snø var det bare å ta det forsiktig oppover steinene, som var glatte og dekket av snø.

Fra toppen på 271 moh var den en imponerende flott varde. Utsikt mot Bømlo i vest. Ikke den helt optimale utsikten på turen i dag, men på en solskinnsdag er dette en fin utkikkstopp.

Jeg brukte rett over timen på turen, men da uten særlige pauser. Turen passer for hele familien. Jeg fulgte bokstavlig talt mine egne fotefar tilbake til bilen. NB! På infotavla er det markert en parkeringsplass et par hundre meter videre på veien mot Auklandshavn. Sikkert å anbefale, jeg sto parkert lite diskre foran et postkassestativ.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 1 - 1,5 timer
Toppunkt  : 271
Startpunkt: 48


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap