Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Skiftende vær, med et gjensyn med vinteren. Ettermiddagen ga perioder med sol mellom bygene, og det ble derfor aktuelt med en tur. Sveio har flere turer på lager, så det ble en tur til en liten topp der.

Ramsfjellet på 150 moh nås fra fylkesvei 47, et stykke før man kommer til Sveio sentrum. Jeg parkerte bilen ved avkjøringen til steinbruddet Vassbakk & Stol har ved Rotatjørna. Jeg gikk deretter et par hundre meter tilbake langs veien til et lite innmarksbeite på vestsiden av veien. Over beitet var det lett å se skogsveien/stien. Den fulgte jeg oppover lia. Lett å følge. Der den sluttet var det fortsatt tydelig sti med merkepinner som viste vei.

Etter å ha kommer forbi skogen fortsatte stien videre opp noen høydemeter, før det var flere partier med myr. Også her var det lett å gå, siden det var lagt ut plattinger over de våteste partiene. Noen nye høydemeter, og toppen var synlig med trigpunktet.

Fra toppen var det fin utsikt nordover Sveio, med Forevatnet på nordøstsiden. Skikkelig kald vind på dagens tur, men det har jo sin sjarme det og. Samme vei tilbake, før nye snøbyger kom.

Grei tur på under timen. Turen er fin for hele familien. Minuset er at det er noen hundre meter langs den godt trafikkerte veien, før turen kan starte.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 150
Startpunkt: 35


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap