Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ny dag med rimelig grått vær. Da passet det fint med tur til en av de mange småtoppene i Sveio. Børshovda var dagens mål, en grei tur på merket sti hele veien.

Turen startet fra veien mellom Erve og Førde, fylkesvei 4944 ved Røykje. Tydelig skilt i veikanten som viste at her var merket tursti. Bilen parkerte jeg på en lomme hundre meter før. Det var også mulig å parkere et par hundre meter videre i retning Førde, oppdaget jeg på returen som gikk til E39 i Førde.

De første hundre metrene gikk på fin grusvei oppover. Denne gikk etter hvert over til traktorvei og sti. Ikke direkte merket, men veldig tydelig i terrenget. Likevel verdt å følge med, gjerne fra kart på mobilen. Jeg gikk litt for langt på stien gjennom granskogen i starten, og bommet også litt på retningen på vei ned. Tok til venstre ved den store steinen på bildet, når jeg skulle holdt til høyre videre nedover.

Stien var stedvis full av overvann og sørpe, så velg riktig skotøy hvis det har vært nedbør. I dag var det både vått og grått, så etter at jeg hadde fulgt stien oppover gjennom fin skog og etter hvert på berg, var det ikke særlig belønning i form av utsikt fra toppen. Toppen på 186 moh skal visstnok ha det, fin utsikt!

Jeg gikk samme sti tilbake til bilen. Min tur tok omtrent tre kvarter, men på skiltet ved starten står det to timer. Da har man nok tid til en god pause på toppen. Turen passer fint for hele familien. Lett å gå, og fin belønning i form av topp med utsikt på dager uten lavt skydekke.

Turfakta
Distanse  : 2,5 km
Varighet  : 45 minutter
Toppunkt  : 186
Startpunkt: 45


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap