Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Etter en særdeles kort tur på 15 minutter til Nordskogfjellet, kjørte jeg videre til Førde. Fra E39 til høyre mot Erve og Førde kyrkje.

Deretter inn Myklavollvegen. Før siste hus på veien parkerte jeg ved et forfallent uthus. Jeg gikk oppover mot huset og skogsveien som var inntegnet på kartet. Skogsveien startet i tunet. Jeg fulgte veien inn til ei koje. Herfra var det er kort stykke med sti over ei myr, før jeg kom inn på en ny skogsvei. Denne tok bratt opp til venstre etter myra, og jeg fulgte den oppover Espedalen. Veien flatet etter hvert ut på ei myr, og dreide på kartet i nord- og vestlig retning. Her tok jeg av ut i terrenget for å følge den bratte ryggen oppover fra nord.

Det var virkelig bratt oppover lia. Godt mulig det gikk en sti her, men den fant jeg ikke siden det var snø. Uansett ikke noe problem å finne fram. Oppe på platået var det ganske flatt, og lett å gå til toppen et stykke sørover. Vardafjellet hadde naturlig nok varde, og utsikt mot Ålfjorden i øst.

Jeg fulgte mine egne fotefar i snøen på returen. Fin topptur som absolutt fikk opp pulsen til turgåeren i den bratte lia. Turen tok i underkant av timen, uten særlige pauser.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 247
Startpunkt: 43


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap