Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Etter en lang periode med besøk til småtopper i ytre strøk, sto en skikkelig topp for tur. Kyrkjenuten på 1602 moh er høyeste topp i Sauda, og en av de høyeste i Rogaland. Jeg har vært på toppen sommerstid, som du kan lese om her.

Det var i alle fall en fin dag å prøve nye fjellski. Turen startet på Korlevoll, og gikk i oppkjørt løype hele veien til topps. Så vidt jeg vet, har det vært kjørt opp løype fra Korlevoll til Kyrkjenuten de siste årene, i alle fall i påsken.

Å følge oppkjørt trasé forenkler en slik tur betraktelig. Det er ikke noe problem å finne fram, og det er selvsagt ikke behov for å lage løype i løssnø eller tenke på rasfare.

Du må likevel ta noen forhåndsregler. For det første er turen lang, over 3 mil tur/retur. Det er også mange høydemeter. Min GPS viste at det det var over 1700 meter høydeøkning. Legger du i vei må du ha med deg nok mat og drikke til en lang dag på tur. Om det virker varmt og fint nede på Korlevoll må du likevel ta høyde for at det er mye kaldere når du kommer opp i høyden, eller at været kan skifte. På min tur blåste det friskt fra Steinavatnet og til toppen, og på returen tilbake til Steinavatnet fikk jeg også bruk for dunjakka.

Turfakta
Distanse  : 33,5 km
Varighet  : 6-7 timer
Toppunkt  : 1602
Startpunkt: 674


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute. Denne fila er turen en vei, siden jeg gikk nøyaktig samme vei på returen.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap