Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Jeg har fire topper igjen å bestige i Sveio kommune. I dag skulle jeg besøke to av dem, deriblant den høyeste i Sveio: Trollevassnibba.

Fra E39 i tok jeg av mot Valevåg og Tittelsnes, rett før Bømlafjordtunnelen. Etter avkjøringen mot Tittelsnes var det noen hundre meter før jeg la merke til tavla og skiltene som viste hvor stien startet. Jeg parkerte bilen noen hundre meter videre på veien. Ingen ideell parkeringsplass, men det fikk duge.

Stien oppover lia var tydelig og lett å følge. Det var ganske bratt, og etter hvert ble det flott utsikt mot Bømlo og Stord. Omtrent oppe ved høyspentlinja dreide stien i mer sørlig retning. Her var det er flatere parti med mer myr, men det varte ikke lenge før jeg var over på fast fjell. Stien fulgte en bergrygg oppover mot toppen. Nødlinger viste veien over snaufjellet, så det var aldri noe problem å finne fram, selv om toppen og varden ikke var synlig før man var kommet opp.

Trollevassnibba ligger ute på pynten, og det stuper bratt ned mot Trollvatnet på vestsiden. Skikkelig topp-følelse, med nydelig utsikt til alle kanter. Toppen er med sine 432 moh den høyeste i Sveio.

Flott tur som kan anbefales for alle som trives med en del høydemeter, uten at det blir skikkelig bratt over lange partier. Utsikten fra toppen var imponerende bra. Jeg brukte halvannen time på turen, uten matpause denne gangen.

Turfakta
Distanse  : 4,5 km
Varighet  : 1,5 - 2 timer
Toppunkt  : 432
Startpunkt: 47


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap