Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Flott vær på årets første maidag. De siste to toppene i Sveio sto på programmet. Vi startet med tur til den nordligste: Steinsfjell. Turen startet fra Tittelsnesvegen, ikke mange minuttene etter at vi hadde tatt av fra E39 i retning Valevåg og Tittelsnes. Det var ikke noen parkeringsplass ved veien og grinda, men på veiskuldra var det plass til 2-3 biler.

Første del av turen gikk på grei skogsvei oppover i lia. Noen bratte partier, men etter hvert flatet det ut. Det var et par skilt på veien som viste vei til Målefjell. Muligens et mer besøkt turmål enn Steinsfjell, i alle fall fra denne retningen. Der veien sluttet gikk stien videre opp til høyre mot Målefjell. Vi fortsatte på det som etter hvert ble en utydelig sti. Likevel lett å finne fram. Vi hold en ganske strak sørlig retning over myrene sørover. Litt sør for høyspenttraseen startet oppstigningen mot toppen.

Etter å ha forsert et lite dalsøkk ble det noe uryddig i starten på vei opp lia. Vi fulgte et bekkefar oppover. Etter hvert flatet terrenget noe ut, og vi fikk toppen i sikte mellom furuleggene.

Fra toppen var det fin utsikt, som det har vært på de andre toppene nord i Sveio: Mot Bømlo, Stord, Sunnhordlandsbassenget og fjellområdene innover på Bjoahalvøya og videre innover Kvinnherad.

Etter en matpause på toppen trasket vi samme vei tilbake. Vi brukte to timer og ett kvarter på turen, pauser inkludert.

Turfakta
Distanse  : 7,5 km
Varighet  : 2 - 3 timer
Toppunkt  : 372
Startpunkt: 53


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap