Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ny tur til en topp i Vindafjord. Denne gangen gikk turen til Ramnafjellet i Sandeid. Lokalt er navnet Ravnafjellet, men Kartverket har det med å gi lokale navn en vri.

Turen startet på Rødne. Jeg tok av veien mellom Ølen og Sandeid rett før kirka. Skiltet viste vei til Helgeland og Fjellstøl skianlegg. Etter noen hundre meter tok jeg av til høyre. Over brua og til venstre langs elva oppover. Ved trafostasjonen tok jeg til høyre. Her var det merket parkering. Jeg kjørte derimot til bommen litt lenger framme, og parkerte der.

Turen startet på bratt grusvei. Etter ei god kneik kom jeg til et skilt som viste tursti og Ravnafjellet til høyre. Skogsveien gikk oppover lia, og etter hvert gikk den over i sti. Hele tiden godt merket med røde pinner. Over tregrensa ble det lett å gå på bergryggen oppover.

Etter tre kvarter sto jeg ved varden, og kunne nye utsikten over Sandeid. Denne varden var derimot ikke toppen av Ramnafjellet, så jeg måtte forlate den merkede stien på min videre ferd mot toppen. Jeg hadde plottet inn toppen på GPSen, så det gikk fint å navigere seg til riktig sted. Uten kart eller GPS kan det være litt utfordrende å navigere, for det er flere knauser og topper bortover som egentlig ikke stikker seg særlig fram.

Vel framme ved den lille varden på toppen av Ramnafjellet 475 moh, hadde jeg fortsatt fin utsikt, men likevel ikke like fin som ved den første varden som ligger mer på kanten over Sandeid. Hvis man ikke er på skikkelig toppjakt er det i grunnen ikke noe poeng å besøke denne varden, i alle fall ikke for utsiktens del. Jeg hadde planlagt en rundtur, så ferden gikk videre i nordlig retning. Planen var å komme bort til toppen av grusveien, for deretter å følge den tilbake til bilen.

Veien nordover gikk delvis på snaufjell, og delvis over noen fine myrer. Til en forandring var det ikke så aldeles vått på dagens tur, så ferden over myrområdene ble ingen våt opplevelse for fjellstøvlene.

Vel borte ved toppen av grusveien forsvant Rødneelva inn i rør på vei ned til kraftstasjonen på Rødne. Jeg gikk veien tilbake til bilen. En fin rundtur som fint kan kortes noe inn ved å kun gå til første varde, og retur samme vei.

Turfakta
Distanse  : 7,5 km
Varighet  : 2 - 2,5 timer
Toppunkt  : 475
Startpunkt: 41


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap