Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

En stund siden forrige tur, mye på grunn av været den siste måneden. Dagens tur gikk delvis på gamle trakter, på Nerheimsfjellet i Ølen. Målet for turen var Skrubb og Bukkanibba. De to toppene er nok mest vanlig å nå fra Ølensvåg eller fra Aurdal i Vats, siden det er merket rute mer eller mindre hele veien fra de to startpunktene, og kortere turer.

Med på turen var Øyvind, Silje og Marielle. Turen startet fra gardstunet mitt i Ølen. Har du tenkt deg av gårde på denne turen anbefales å parkere på industriområdet på Nerheim. Det går traktorvei fra industriområdet som møter mitt spor etter noen hundre meter.

Første del av turen samsvarer med ruta jeg har beskrevet til Svalefjell og Steinslandsnuten. Det er skogsvei til Fårene, videre til Ugleskar og inn Plomlia. Rett før veien slutter i Plomlia tok vi rett vest for å komme opp på ryggen på vestsiden av lia og elva. Det er lettere å gå her enn over de tunge myrene. Denne ryggen følges sørover til man kommer til ei stor myr omtrent på kote 350. Vi fulgte myra sørvestover slik at vi passerte kollen på vestsiden, men oppe i lia over Vågstjørna.

Når vi kom til Langemyr var det i grunnen bare å ta peiling på Skrubb som ligger i sør. Vi gikk først ganske rett vest, for deretter å dreie sør et stykke oppe i lia før toppen. Det er ikke særlig vanskelig å finne fram her. Vel oppe pp Skrubb 457 moh er det fin utsikt mot Vats.

Målet for turen var Bukkanibba, men jentene ville heller ha en god pause, så det ble forberedelse til middag på flaten nord for Skrubb. Øyvind og jeg la i vei, og regnet med å være tilbake før vannet hadde kokt. Det holdt ikke helt, det tok omtrent 40 minutter t/r fra pauseplassen til toppen. Etter 10-15 minutter kom vi inn på den merkede stien som går opp fra Ølensvåg. Videre er det lettgått, mye på snaufjell.

Etter en god pause med Real turmat gikk turen tilbake over Langemyr, men litt lenger sør enn på turen inn. Vi gikk opp lia på sørsiden av kollen som på kartet heter Varden. Lett å finne fram, og man går gjennom et skar på toppen før nedstigningen til Gjerdaviksvatnet. Fra nordenden av vatnet holdt vi en ganske rett nordøstlig retning på høydedraget mot Gulbergnibba. Holder man seg på dette høydedraget er det lettgått og lett å finne fram. Vel framme ved Gulbergnibba dreier man nordlig. Det er ikke merket sti her, og det er lett å rote seg inn i tungt terreng. Ikke gå for langt mot øst, selv om det kan virke snarere. Det er mye brake å traske gjennom. Gå heller over myrene på vestsiden ned mot plantefeltet, før man finner skogsveien som man følger tilbake til utgangspunktet.

Turfakta
Distanse  : 13,5 km
Varighet  : 5,5  timer
Toppunkt  : 489
Startpunkt: 40


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.Denne turen har flere digitale turbøker hvor man kan registrere seg med navn. Du finner en QR-kode på toppen/målet. Bruk mobiltelefonen til å skanne QR-koden og du kommer til registreringsskjema hvor du skriver navnet ditt. Navnet kommer da på lista her, sammen med turdato.
Disse har allerede registrert en tur til denne toppen/målet:

Gjerdaviksvatnet
[wpdatatable id=8]

Gulbergsnibba
[wpdatatable id=6]

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap