Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens første topptur gikk til Austra Brødskruva. Det var Meien og Storheddernuten som var målene for dagens tur, men i påvente av at skydekket over Meien skulle lette, tok jeg turen opp til denne lett tilgjengelige toppen, som tross alt står på min liste over topper jeg skal besøke.

Toppen ligger rett ved anleggsveien som går fra Nesflaten og opp til Sandvatnet/Holmavatnet, og det er derfor en kort tur opp. Jeg brukte i overkant av en times tid tur/retur.

Det er i grunnen ikke så mye å si om turen, annet enn at utsikten er fin. Det er lett å gå, og lett å finne fram i et terreng som består av mose og stein. Det er i grunnen bare å ta peiling på toppen, så finner man fram. Når man nærmer seg toppen finner man en vei opp, selv om den kan se ganske utilgjengelig ut. Godt mulig det er lettest å komme opp fra nordsiden.

Fra Austra Brødskruva er det god utsikt til nabotoppen Vestra Brødskruva, og selvsagt fjellmassivet på sørsiden av dalføret; Meien.

Turfakta
Distanse  : 3,5 km
Varighet  : 1-1,5 timer
Toppunkt  : 1211
Startpunkt: 953


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap