Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Bjoa, Vindafjord kommune. Ca 10 km og 3,5 timer. Ikke spesielt krevende, bortsett fra at det er mange høydemeter.

Gråhorgja er det høyeste fjellet i området mellom Bjoa og Ølensvåg. Vi snakker ikke om noen egentlig topp, men topp-punkt på et større fjellområde. Gråhorgja er 740 meter og gir en fantastisk utsikt over Sunnhordlandsbassenget, innover mot Kvinnherad og Folgefonna, sørover mot Grytenuten og Vindafjorden. Man ser også Skaulen i Sauda, Reinsnuten, Napen og flere andre topper i Suldal.

Turen starter på Bjoa. Kjør av mot Dalsbruket. Etter noen hundre meter kommer man til Ølen Vassverk sin pumpestasjon. Her kan man parkere. Stien er godt merket, og det er ikke noe problem å finne fram. Det er jevn stigning oppover i skogen, og det er litt klyving i noen bratte partier, men ingen store problemer. Utsikten blir bare bedre og bedre etter hvert som man kommer oppover lia, og særlig når tregrensa.

Turfakta
Distanse  : 10 km
Varighet  : 3,5 timer
Toppunkt  : 740
Startpunkt: 70


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større “feil”, og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap