Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Litt til og fra i dag. Skal, skal ikke, gidder, gidder ikke. Kom derfor litt sent av gårde, ettersom været var ganske bra. Det skulle begynne å regne utpå ettermiddagen, så det var i grunnen bare å komme seg ut dørene når beslutningen endelig var tatt!

Målet var Storefjellnibba i Vindafjord. Jeg kjørte innover E134 til Solheim, og tok av veien som går mot Skjoldastraumen/Nedstrand. I krysset etter 2-3 kilometer tok jeg veien videre mot Kårhus/Åmsosen.

Jeg hadde sett på kartet at det kunne være greit å starte turen ved gården på Tongane i Tørresdalen, så jeg tok av veien til høyre ved saga på Frøland.

Bilen ble parkert ved sauehuset, og jeg startet turen på traktorveien rett ved. Det hadde nok vært lurere å følge veien forbi huset, men da hadde jeg ikke fått noen runde.

Etter alt regnet de siste dagene var det bløtt og vått i terrenget. At det var god vannføring fikk jeg erfare allerede etter hundre meter på traktorveien, da det ble litt vading over elva som krysset veien.

Jeg fulgte skogsveien til endes. Derfra fortsatte jeg etter kart mot skaret mellom Store og Litle Nonssåt. I starten var det mye myr, og i utkanten av Stormyra traff jeg på en såpass stor bekk at jeg måtte følge den et stykke for å komme over. Videre gikk det oppover lia. Etter hvert ble det skikkelig bratt. Jeg hadde nok holdt litt vel mye i høyden på nordsiden av Store Nonssåt, for det ble plutselig en bratt nedstigning mot bekken i skaret. Videre gikk jeg i ganske strak linje slik at jeg passerte på nordsiden av Litle Nonssåt.

Jeg hadde tenkt å gå litt mer rett på, men måtte helt i sørvestenden av et lite tjern før jeg fant en vei opp på ryggen. Det var bratt oppover, og terrenget gikk etter hvert over til tunggått brake. Heldigvis ikke så lange partier før jeg kom over på fast fjell, men ganske tungt siden det hele tiden var god stigning. Et stykke oppe på ryggen begynte det å regne, så det var bare å gå i gang med utprøving av den nye regnbuksa. Det var punkt 493 jeg hadde hatt som mål oppover ryggen, og når jeg passerte den på nordøstsiden, fikk jeg fin utsikt mot toppen på Storefjellnibba 6-700 meter lenger framme. De fleste høydemetrene var unnagjort, og det var ganske greit å gå videre, selv om det fortsatt var partier med både myr og brake.

Vel framme ved den flotte varden på toppen, som målte 509 moh, kunne nok utsikten vært fin, hadde det ikke vært for regnet som la en demper på sikten. Under andre forhold er det nok storslagen utsikt over Skjoldastraumen og videre nordover Skjoldafjorden herfra.

Det ble et kort stopp, før jeg startet på returen. Jeg hadde tenkt å få til en runde, og jeg gikk derfor i nordøstlig, og etter hver østlig retning fra toppen. Etter som jeg kom nedover og inn under tregrensa var det stor skog i den bratte lia nedover. På kartet hadde jeg sett at det skulle gå en skogsvei et stykke nede her. Det stemte bra, for plutselig sto jeg på veien. Ingen autostrada, mer enn sti. Den fulgte jeg videre nedover. Stien ble etter hvert mer og mer traktorvei, som jeg fulgte tilbake til bilen.

Flott tur i ganske tungt terreng. Ingen merking eller sti, bortsett fra traktorveien som ikke var så lett å se på kartet (kun når man zoomet veldig mye ut).

Turfakta
Distanse  : 6,5 km
Varighet  : 2,5 timer
Toppunkt  : 509
Startpunkt: 75


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest