Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Turen til Øktarenuten, eller Øktaren, kan starte fra flere steder. Min tur startet fra veien mot Forehaug rett før kirka/veien mot Fjellstøl skianlegg på Sandeid, i retning fra Ølen.

Jeg parkerte bilen ved noen rundballer/grind før jeg kom til den siste driftsbygningen på Forehaugvegen.

Store del av turen mot toppen gikk på god skogsvei oppover den bratte lia. Jeg passerte flere “veikryss” og veier som ikke finnes på kartet. Veien jeg fulgte var derimot inntegnet. Veien sluttet på en liten flate, med postkasse og bord/benk. Jeg fortsatte på sti over en gjerdeklyver og opp langs et delvis ødelagt gjerde. Piggtråden var i knehøyde og lavere, og det var lett å ødelegge buksa siden stien gikk kloss i gjerdet. Har du hund skal du være forsiktig her!

På toppen av skaret tok stien en brå sving til høyre. På turen opp mistet jeg stien. Resultatet ble noen meter i bratt terreng, før jeg fant den igjen lenger oppe. Stien følger noe som muligens er et bekkefar i bunnen av skaret. På turen ned fulgte jeg sti hele veien tilbake til skogsveien.

Ikke langt nedenfor toppen kom jeg inn på en rødmerket rute som kom opp fra motsatt side. Jeg fulgte merkingen og den godt synlige stien opp til den lille varden på toppen, 575 moh. Det var en postkasse der, men jeg tok meg ikke bryet med å skrive meg inn, siden det var en frisk og kald vind på toppen. Utsikten fra toppen var upåklagelig. Ølensfjorden i nord, og Vindafjorden i sør, samt Sandeid i panorama.

Jeg tok samme vei tilbake. En flott topptur der du kan følge vei/sti hele veien til topps, dog ikke merket på noen måte fra mitt startpunkt.

Turfakta
Distanse  : 5 km
Varighet  : 2-3 timer
Toppunkt  : 575
Startpunkt: 37


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Ruta viser turen fra topp til start, siden jeg gikk akkurat samme vei opp, men da med en liten feilnavigering.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest