Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens andre tur med utgangspunkt fra veien mot Stråbø i Nedre Vats, Vindafjord. Etter at jeg hadde gått til Strandfjellet fra Stråbø, parkerte jeg ved veikrysset merka Raudnesvarden på tilbakeveien. Veien gikk bort til en liten dam i utløpet av Raudnesvatnet, som er drikkevannskilde.

Det var ikke noen tydelig sti videre, men åsen med målet var godt synlig der den lå badet i sol. Veien bortover gikk i ei ganske bratt li. Jeg hadde liten lyst å miste høydemeter, men det hadde kanskje vært lettere å gå litt lenger nede.

Sørvestsiden av åsen virket ganske umulig å forsere, så jeg dreide mer i sørøstlig retning for å se om det kunne være mulig å komme opp der. Jeg kunne med fordel gått litt lenger (oppdaget det på returen), men da jeg syntes det så greit nok ut, gikk jeg rett mot toppunktet. Det ble en del klyving det siste stykket rett før kom opp. Har du familien og svigermor med på tur bør du ikke gå denne veien.

Vel oppe fant jeg varden, godt gjemt i skogen. Her har det nok vokst skikkelig til de siste tiårene. Noen utsikt å snakke om var det i grunnen ikke, bare skog. En bra matpause ble det i solskinnet. I motsetning til på Strandfjellet, litt tidligere på dagen, var det her helt vindstille.

På returen gikk jeg litt lenger øst. Bratt her og, men ikke i nærheten slik det var på vei opp. Kom etter kort tid ned i mine egne fotefar, og fulgte disse tilbake til Raudnesvatnet og veien.

Turfakta
Distanse  : 3 km
Varighet  : 1 time
Toppunkt  : 325
Startpunkt: 215


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap