Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Klauv er med sine 245 meter over havet den høyeste toppen i Haugesund kommune. Faktisk også den eneste som kvalifiserer til topp (primærfaktor over 100 meter), og som jeg samler på.

Nok om det. På fv47 i retning Sveio tok jeg av til høyre på Halseidvegen, rett etter kommunegrensa til Sveio. Etter ca 4 kilometer parkerte jeg bilen, i krysset ved innkjøringen til vannverket.

Stien startet rett over veien, ved høyspentmasta. På dagens tur var det kommet 3-4 cm snø, men jeg tror ikke stien var merket på noen måte. Det virket likevel å være lett å se den i terrenget. Jeg gikk på autopilot på dagens tur, siden noen hadde tatt turen før meg. Det var bare å følge fotsporene i snøen, helt til topps!

Dagens vær med snø og rundt 0 grader var perfekt turvær. Lett å gå på frossen mark, og heller ikke glatt. Vel oppe på toppen var det ikke så mye å se, siden det gikk snøbyger og sikten var dårlig. Fra toppen kunne jeg likevel se Valhest i øst, og naturlig nok Stakkastadvatnet i sørøst. Vestover var det dårlig sikt, men det skulle ikke forundre meg om det er gode muligheter til å se “havet vest der ute”.

Jeg skrev meg inn i boka som ligger i postkassen ved varden, og tok turen ned samme vei. Lettgått tur som passer hele familien. Jeg brukte en halvtime opp og et kvarter ned.

Turfakta
Distanse  : 2,3 km
Varighet  : 45 minutter
Toppunkt  : 245
Startpunkt: 47


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Copy link
Powered by Social Snap