Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Andre dag på rad med minusgrader og solskinn. I dag gikk turen til Søljåsen i Skjold, Vindafjord. Hele familien var med på tur denne gangen: Silje, Øyvind, Astri og undertegnede.

Bilen ble parkert på merket parkeringsplass ved Eggja, på gamleveien utenfor tunnelene i Skjold. Første del av turen gikk på fin grusvei, og etter hvert traktorvei. Jevn stigning oppover, og etter hvert gikk grusveien over i god traktorvei.

Hele veien var det fin utsikt mot Skjold og Skjoldafjorden. Etter å ha passert et granfelt kom vi til et skilt som viste veien videre fra traktorveien og videre mot Søljanuten og Vassnuten. Herfra var det grei sti det siste stykket fram til utsiktspunktet. Det var skiltet Søljåsen ved varden, men dette er ikke det egentlige toppunktet på 394 moh. For å komme dit må man gå noen hundre meter videre. Man kunne se varden på god avstand, og det var delvis synlig sti å følge bortover. Ikke noe problem å finne fram om man går uten toppen plottet inn på en GPS.

Fra toppen ser man flere andre topper i området. Nærmest i nordvest ligger Vassnuten. Bak den ser man Ulserhaug. Lenger øst ligger Krakkanuten og Aksla. Vestover ser man Ålfjorden, og videre vestover vindturbinene på Storøy, helt nord på Karmøy (rett utenfor Haugesund sentrum).

Vi gikk samme vei tilbake til bilen. En fantastisk fin dag på tur!

Turfakta
Distanse  : 6 km
Varighet  : 1,5 - 2 timer
Toppunkt  : 394
Startpunkt: 91


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap