Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Nydelig høstdag denne siste dagen i oktober. For min del gjør kortere dager at det blir kortere turer. I dag sto Vassnuten i Skjold (Vindafjord) på programmet. Ingen langtur, men en fin tur som kan passe for alle.

Rett etter bedehuset i Skjold, retning Ølen, tok jeg av veien til venstre. Veien heter Tveitvegen, og følges oppover til du kommer til merket parkeringsplass: Tveit. Herfra går det god skogsvei oppover. Dyr på beite også i dag, så ha hunden i band! Er du redd storfe, bør du velge en annen tur, eller vente til senere på året.

Det er ikke særlig bratt oppover, og etter hvert flater skogsveien ut. Det er godt skiltet, og jeg tok til høyre et stykke inne på flaten, der skiltet viste vei mot Vassnuten og Langåsdalen. Her tok veien slutt, og ruta gikk over i godt merket sti. Først i litt skog, og etter hvert vekselvis tørr mark, myr og fast fjell.

Flott utsikt etter hvert som jeg kom høyere opp. Rett før toppen flater det litt ut, og man går østover langs og rundt en bergnabbe, før man kommer opp til toppen. Toppen består av to mindre topper. Først den høyeste toppen med trigonometrisk punkt, så varden som ligger litt lavere, lenger vest.

På dagens tur blåste det særdeles friskt, så det var bare å skrive seg inn i skryteboka i postkassen, og returnere samme vei. Mindre enn en time opp, og kortere på returen.

Turfakta
Distanse  : 6 km
Varighet  : 1,5 time
Toppunkt  : 461
Startpunkt: 141


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap