Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Kjellesviknuten ligger nord for den mer kjente Kåtanuten, mellom Ølensvåg og Bjoa i Vindafjord kommune. Dagens tur tok 2 timer og 3 kvarter, var 8 kilometer t/r og kan karakteriseres som lett, selv om det naturlig nok også her er stigning siden toppen er 575 moh. Med på dagens tur var Oddvar og hunden Mira. Kjekt turfølge!

Turen starter på Vaka. Det er merket langs veien mellom Ølensvåg og Bjoa hvor man tar av og parkerer bilen. Bilen er parkert på kote 60, og det er god stigning de neste tre kilometerene på skogsvei som går opp i Vakadalen.

Skogsveien slutter og det er tydelig sti videre oppover bjørkeskogen. Et ganske bratt og vått parti før det flater ut over tregrensa. Toppen kommer til syne, og det er en fin tur i vekselvis myr, lyng og fast fjell opp til varden. Herfra er det flott utsikt over fjordsystemet i Sunnhordland. Dagens tur i mye lavt skydekke la en demper på utsikten, men uansett en flott tur som passer på korte dager, siden det ikke tar så lang tid å besøke denne nuten.

Turfakta
Distanse  : 8 km
Varighet  : 2,5 - 3 timer
Toppunkt  : 575
Startpunkt: 60


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap