Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Ulserhaug med sine 631 moh er høyeste topp i Vikefjellet, fjellområdet mellom Vikebygd og Vats. Toppen kan nås både fra Bjordal, Langåsdalen og Eikesdal i Vats. Jeg valgte Eikesdal som utgangspunkt for dagens tur.

Det er tydelig merket avkjøring på E134 i Øvre Vats, mot Eikesdal. Etter noen hundre meter kommer man til tydelig merket parkeringsplass. Bilen parkeres, og det er bare å legge i vei oppover god traktorvei. Det er jevn stigning hele tiden, men ikke spesielt bratt noe sted.

Veien slutter ved Veldehytta. Herfra går stien først oppover lia i nordvestlig retning, før man etter hvert kommer til noen myrpartier når stien går i vestlig retning mot Morgonsvatnet.

Stien er mer eller mindre tydelig, men det er rødmalte pinner hele veien. Morgonsvatnet skal være fiskerikt, har jeg lest. På veien mot Morgonsvatnet får jeg en liten snøbyge i ryggen. I det jeg kommer til vatnet skinner sola igjen. Ganske skiftende vær i dag. Det eneste som var ganske vedvarende var kraftig vind, og den ble det mer av etter som man kom høyere opp.

Noen høydemeter lenger vest for Morgonsvatnet er det stidele. Stien mot Ulserhaug går i jevn stigning oppover i sørlig og sørvestlig retning, etter hvert på fast fjell og snø. Lettgått og fint.

Vel oppe på toppen var det bare å konstantere at her var det for mye vind til å bli værende. Noen bilder, og så var det bare å gå mot neste mål: Moldbrekka som ligger nordøst for Ulserhaug, og som jeg gikk rundt på vei opp mot Morgonsvatnet.

Platået Moldbrekka ligger på ca 600 moh. Litt nedstigning fra Ulserhaug, før det ble stigning mot Moldbrekka. På veien kom en tett og kraftig snøbyge, og jeg lurte litt på om det var greiest å bare ta merket rute samme vei jeg kom fra. Men det lettet like fort som byga kom.

Vel oppe på Moldbrekka ble det en liten rundtur til varden i nord, før jeg gikk på østsiden sørover mot varden jeg hadde sett fra veien på vei mot Veldehytta. Fra denne siste varden var det bare å gå rett østlig retning og ned mot veien. Lyng og gras øverst, og etter hvert et kort parti med brake. Jeg fant et dyretråkk gjennom brakepartiet, så det gikk greit. Vel nede på veien var det bare å gå tilbake til bilen. En fin tur uten all for mye hard stigning, selv om målet ligger på 631 moh. Man velger om man går over Moldbrekka på returen, men det er ikke noen lenger, og kan absolutt anbefales.

Turfakta
Distanse  : 13 km
Varighet  : 4 - 5 timer
Toppunkt  : 631
Startpunkt: 70


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap