Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Dagens turprogram inneholdt seks topper i Bokn og Tysvær. Topp er kanskje å ta hardt i, for høyden på alle seks lå mellom 125 og 293 moh.

Øyvind og jeg startet med den sørligste. Sør på Bokn, ikke langt fra ferjeleiet i Arsvågen. Vi kjørte til Hognaland, siden det så ut til å være kortest avstand fra bil til topp derfra. Det var også tegnet inn sti på kartet, så det virket å være en lovende start på turprogrammet.

Vi gjorde en feil ved valg av sti i starten. Fin sti sørover, men da vi kom til et lite byggverk som antakelig tilhører Heimevernet, var det slutt på alt som kunne ligne en sti.

Ferden videre mot toppen gikk i særdeles frodig og livskraftig brakekratt. Eneste fordelen var at det var mulig å holde seg fast i noe på vei oppover den bratte skrenten mot toppen.

Vel oppe var det en fin varde og en enda finere utsikt over Boknafjorden.

Kartet viste at det var en sti på østsiden, som ville ende opp der vi hadde parkert. Herlig å følge en sti uten brake! For andre som planlegger en tindebestigning her, følg den stien vi kom ned!

Turfakta
Distanse  : 1,5 km
Varighet  : 30 minutter
Toppunkt  : 125
Startpunkt: 19


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute. NB Ikke følg ruta vi gikk opp. Gå heller tur/retur på stien på østsiden.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap